Dit zijn de voordelen van een goede informatiebeveiliging voor jouw bedrijf

Dit zijn de voordelen van een goede informatiebeveiliging voor jouw bedrijf

Ben je al op de hoogte van de voordelen van een goede beveiliging van de gevoelige informatie binnen jouw bedrijf? Als ondernemer heb je iedere dag weer te maken met veel informatie. Denk aan de gegevens van klanten, zakenrelaties, werknemers en leveranciers. Maar ook alle documenten rondom het beleid en andere maatregelen staan ongetwijfeld in een van de systemen. Een goede beveiliging is daarom wel een vereiste. Maar welke voordelen kan je dan behalen aan deze informatie? Voordat je een afspraak maakt met een professional als digitrust.nl kan je de voordelen voor jezelf op een rij zetten.

Hackers geen kans geven bij jouw systemen

Een eerste voordeel is een goede bescherming tegen cyberdreigingen. Hackers liggen iedere dag op de loer om de gegevens uit jouw systemen te halen. Deze kunnen ze namelijk voor veel geld verkopen aan jouw concurrenten. Een goede beveiliging beschermt jouw bedrijf iedere dag weer tegen de risico’s en bedreigingen. Je kan bij de beveiliging denken aan firewalls, antivirussoftware en het updaten van alle systemen. Je maakt het de hackers veel moeilijker om bij jou binnen te dringen. Ondanks dat de bedreigingen er nog zijn, doe je er alles aan om de gegevens niet meer te verliezen.

Het voorkomen van datalekken

Wanneer je een goede beveiliging toepast, voorkom je veel datalekken. Niets is immers verwoestender dan wanneer in het nieuws staat dat jouw bedrijf het doelwit is geworden van een datalek. De gevoelige informatie die hiermee openbaar wordt, kan jouw bedrijf een flinke schade opleveren. Niet alleen raak je jouw goede naam kwijt, ook geeft het veel financiële gevolgen. Door de beveiliging goed te regelen, blijven deze datalekken achterwege en hoef je geen flinke geldsommen te investeren in het oplossen van de problemen en het opnieuw opbouwen van jouw reputatie.

Meer vertrouwen naar klanten uitstralen

Een goede informatiebeveiliging kan ook meer klantvertrouwen opleveren voor het bedrijf. Je kent het gevoel immers zelf ook: je wilt op een website wat voelen en moet hiervoor jouw gegevens en creditcardgegevens invoeren. Dit kan soms twijfel oproepen, zeker als je niet weet hoe alles beveiligd is. Je kan jouw klanten dus veel gemoedsrust geven als zij weten dat alles achter de schermen goed geregeld is. Als jouw bedrijf erom bekend staat dat de beveiliging goed uitgevoerd wordt, is de kans groter dat klanten bij jou een aankoop doen. Jouw winst kan hierdoor dus ook groeien.

De bedrijfsactiviteiten liggen niet stil

Een laatste voordeel bij een goede informatiebeveiliging is dat je jouw bedrijfsactiviteiten ongestoord voort kan zetten. Als je doelwit bent van een cyberaanval, legt dit voor jouw gehele IT-structuur plat. Je hebt vaak geen toegang tot de bestanden en e-mails. Ook kan er geen orderverwerking plaatsvinden. Je bent voortdurend bezig met het oplossen van problemen, maar kan jouw klanten niet meer helpen. Met goede back-ups en noodherstelplannen hoef je de bedrijfsactiviteiten niet meer stil te leggen en kan jouw bedrijf zonder al te grote problemen verder, terwijl je cyberaanvallen oplost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *