Krachtige en veelzijdige epoxylijmen: de ideale oplossing voor diverse toepassingen

Krachtige en veelzijdige epoxylijmen: de ideale oplossing voor diverse toepassingen

Epoxylijm/tweecomponentenlijm is uitermate geschikt voor vele doeleinden en als vervangend voor traditionele bevestigingsmiddelen zoals klinknagels en schroeven. De tweecomponentenlijm is bijvoorbeeld geschikt voor het lijmen van metalen, kunststoffen, hout en beton. Bovendien is de lijm chemisch resistent en hittebestendig na uitharding. De verzending van al onze producten is gratis en bestelt u voor 17:00, dan heeft u uw bestelling de volgende dag al in huis. Bovendien zijn alle betalingsmogelijkheden gratis en krijgt u tot 12 maanden garantie op al onze lijmen. Al onze lijmen zijn zeer goed beoordeeld door onze klanten, bestel uw lijm vandaag nog!

Eigenschappen van Mesaproducts epoxylijm

 • Bevat geen oplosmiddelen
 • Eenvoudig aan te brengen en te verwerken
 • Zeer krachtige hechting
 • Uitstekende watervastheid
 • Hard pas uit na het aanbrengen
 • Geschikt voor een zeer breed scala aan toepassingen

Epoxylijm wordt ook wel tweecomponentenlijm genoemd

Goed om te weten is dat epoxylijm ook wel tweecomponentenlijm wordt genoemd. De lijm wordt zo genoemd omdat het gaat om een zeer sterke lijmsoort die uithardt doordat twee componenten vermengd worden, waarna de lijm aangebracht dient te worden zodat deze kan uitharden. Tweecomponentenlijm is zeer sterk en kan een breed scala aan materialen aan elkaar bevestigen. Het kenmerk van tweecomponentenlijm is dat het uitharden van de lijm pas plaatsvindt als beide componenten met elkaar zijn vermengd.

Epoxylijm Industrie of Epoxylijm Industrie V2 kopen?

Wat het verschil maakt tussen epoxylijmen is de samenstelling van de verharder die wordt gebruikt om epoxylijmen te laten uitharden. Epoxylijm is een synthetische verbinding van een oligomeer (olie houdende stof, ook wel epoxy hars genoemd) en een verharder (gemaakt van o.a. koolstof, waterstoffen meestal een ester). Door deze samenstelling laten de lijmen zich eenvoudig mengen en verwerken voor een optimaal lijm resultaat.

Alle Epoxylijmen die wij verkopen zijn bestand tegen:

 • Zuren;
 • Weersinvloeden;
 • Extreme temperaturen: doordat de lijm licht en flexibel blijft kan het temperaturen hebben van -40°C tot + 100°C (de Epoxylijm Industrie V2) of van – 40 °c tot + 120 °C (de Epoxylijm Industrie).

De verharder in de Epoxylijm V2 is speciaal ontwikkeld voor staalsoorten (inclusief R.v.S. en harde kunststoffen). De verharder in de Epoxy Industrie is ook geschikt voor metalen maar is wat dunner dan de Epoxylijm industrie V2. De Epoxylijm Industrie kan dus ook goed met glasweefsel of koolstof weefsel (geen glasvezel matten) mengen, waardoor met b.v. polyester een makkelijker te verwerken verbinding tot stand komt. De lijm hard uit doordat de verharder de epoxylijm verwarmd, waardoor een polymerisatie proces ontstaat welke de verbindingen samenvoegt en uithardt.

Wilt u de sterkst mogelijke verbinding tussen metaal + harde kunststoffen of metaal op metaal lijmen, dan raden wij de Epoxylijm Industrie V2 aan. Wilt u kunststof of polyester lijmen? Kies dan voor de Epoxylijm Industrie.

Kneedbare epoxylijmen van Mesaproducts

Al onze kneedbare epoxylijmen zijn zeer wendbaar door thermohardende kunststoffen die pas uitharden als de lijm met de verharder gemend wordt. Het gebruik van deze soort epoxylijm is zeer eenvoudig: een stukje afsnijden, kneden, de gaten dichtstoppen of lijmen, uit laten harden klaar is kees.

Doordat de verharder van onze kneedbare epoxylijmen van een andere samenstelling is dan de verharder van onze vloeibare epoxylijm, hard deze ook zeer goed uit onder water. Bovendien kan de lijm zeer hoge temperaturen verdragen (tot 300 °C en ook veel lagere temperaturen tot wel -100°C). Mogelijk vervormen de kneedbare epoxylijmen als ze langdurig boven de 150 °C gebruikt worden. De lijm is dus ook niet geschikt voor klussen waarbij het langdurig aan hoge hitte blootgesteld wordt. Heeft u bijvoorbeeld een reparatie aan uw uitlaat, oven of kachel? Klik dan hier voor geschiktere lijm.

Tips voor het goed verwerken van epoxylijm

Om met epoxylijmen een permanente en goede verbinding te realiseren, dient u te letten op het volgende:

 • De materialen moeten ontdaan zijn van stof, roest, loszittende deeltjes.
 • De materialen moeten ontvet worden (door middel van alcohol, de ontvetter van Mesa of pure aceton)
 • U moet de lijm op de aangegeven manier mengen (zie etiket van het artikel dat u heeft besteld).
 • Verwerkingstemperatuur tussen de 7 °C en + 30 C
 • Zorg dat u de materialen binnen de aangegeven verwerkingstijd goed positioneert. De lijm is hierna niet meer los te krijgen, u heeft dus één kans om goed en permanent te lijmen.

Als u deze tips opvolgt, krijgt u een zeer sterke en duurzame verbinding tussen twee componenten.

Epoxylijm verkeerd aangebracht?

Heeft u de epoxylijm per ongeluk verkeerd aangebracht en wilt u deze verwijderen? Dit kunt u proberen:

op metaal, steen en hout kunt u proberen de Epoxylijm te weken in Aceton, na een inweektijd van 30+ minuten zal de Epoxylijm langzaam zachter worden en u kunt het laagje voor laagje wegschrapen met een plamuurmes. Dit werkt niet op kunststoffen omdat de aceton de kunststoffen zal wegvreten, houd hier rekening mee.

Op kunststoffen de vloeibare Epoxylijm verwijderen? Wat u kunt proberen is een koelspray te kopen bij b.v. de bouwmarkt, volg hierbij goed de gebruiksaanwijzing van de verpakking en houd kinderen en huisdieren uit de buurt, in sommige gevallen zal de epoxylijm wat broos worden en kunt u het lostikken met een hamer (dit geldt niet voor de kneedbare varianten). Het is niet mogelijk om kneedbare epoxylijm te verwijderen.

Aanbevelingen voor het veilig werken met Epoxylijm:

 • Draag handschoenen.
 • Werk in een goed geventileerde ruimte.
 • Adem de dampen die vrijkomen niet in.
 • Komt er epoxylijm op de huid? Verwijder dit direct met water en zeep. 20% van de mensen heeft een allergie voor de harsen, bij deze groep kan de lijm eczeem veroorzaken.

Waarom Epoxylijm bij Mesaproducts kopen?

Mesa verkoopt al meer dan 25 jaar vele soorten industriële lijmen en staat garant voor de hoogst mogelijke kwaliteit. Wij bieden de beste service en alles is uit voorraad leverbaar. Bovendien zitten er geen lange wachttijden op onze epoxylijm producten en bestelt u voor 17:00, dan heeft u uw bestelling de volgende dag al in huis.

Mocht u nog vragen hebben over onze producten, stuur dan een e-mail (https://mesaproducts.nl/contact/) (van 10-22.00 uur per mail meestal antwoord binnen een uur, 7 dagen in de week, 365 dagen per jaar).

Onze voordelen

Besluit u Mesaproducts epoxylijm te kopen, dan profiteert u van diverse voordelen zoals:

 • Onze tweecomponenten epoxylijm behoort tot de sterkste en meest kwalitatieve lijm wereldwijd
 • Wij bieden zowel vloeibare epoxylijm, zoals vloeibaar metaal of de universele epoxylijm industrie als Epoxylijm Industrie V2 speciaal om R.v.S. en Aluminium onderling of op harde kunststoffen te lijmen.
 • Bovendien zijn wij ook hét adres voor kneedbaar epoxylijm en kunt u bij ons kneedbaar metaal, kneedbaar aluminium en kneedbaar brons bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *