Tips om een veilige werkomgeving aan je personeel te kunnen bieden

Tips om een veilige werkomgeving aan je personeel te kunnen bieden

Wat is er nodig voor een veilige werkomgeving? Als werkgever stel je jezelf deze vraag regelmatig. Een groot deel van werkend Nederland begeeft zich dagelijks op een werkvloer waar gevaar en ongelukken op de loer liggen. Bij het inrichten van een veilige werkvloer komt veel kijken.

Investeer in de kennis van je personeel

Als werkgever wil je voorkomen dat er zo weinig mogelijk ongevallen plaatsvinden waarbij je werknemers geestelijk of lichamelijk letsel op kunnen lopen. Het is daarom van cruciaal belang om te investeren in de veiligheid van je personeel. Denk daarbij niet alleen aan veilige Redbrick werkschoenen kopen, maar ook het volgen van cursussen en trainingen. Een VCA-cursus is een belangrijke cursus waar je alles leert over een veilige werkvloer, zoals het dragen van Assortiment van veiligheidsschoenen.

Voldoende aanwezige kennis over de risico’s van onveilig werken is van belang om goed veiligheidsbeleid te handhaven binnen je bedrijf. Zorg er als werkgever voor dat je personeel op de hoogte is van de veiligheidsprotocollen en andere belangrijke eisen. Verplicht je werknemers om beschermende kleding en Redbrick werkschoenen kopen. Stuur ze bijvoorbeeld naar een specialist in werkkleding met een ruim Assortiment van veiligheidsschoenen. Een veilige werkomgeving valt of staat met up-to-date kennis van veiligheid, gezondheid en milieu.

Om een veilige werkvloer te garanderen, is het belangrijk om strenge eisen te stellen aan de veiligheidskennis van je personeel. Stel prioriteit aan het behalen van erkende veiligheidscertificaten, zoals BHV, VCA en EHBO. Houd ook goed bij wanneer certificaten verlopen, zodat je je personeel op tijd om kan laten scholen. Zo verminder je de kans op veiligheidsrisico’s op een proactieve manier.

Stimuleer het dragen van PBM op de werkvloer

Het belang van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) wordt helaas vaak onderschat door zowel werkgevers en werknemers. Toch kan beschermende uitrusting, zoals Redbrick werkschoenen kopen, voorkomen dat de schade beperkt blijft. Herinner je personeel dan ook altijd aan het nut en de noodzaak van veiligheid.

Stimuleer het dragen van alle essentiële PBM’s actief tijdens het werk. Is het dragen van PBM verplicht binnen jouw bedrijf? Dan moet je de kosten kunnen vergoeden of de werkkleding zelf aan kunnen bieden. Tegenwoordig is het Assortiment van veiligheidsschoenen en beschermende kleding groot. In een werkkledingwinkel is voor elk wat wils. Ben jij bereid om te investeren in een veiligere werkomgeving?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *