Veiliger de weg op met je vrachtwagen

Veiliger de weg op met je vrachtwagen

Het werk als vrachtwagenchauffeur neemt vaak de nodige gevaren met zich mee. De kans op een aanrijding is aanzienlijk hoog wanneer er een vrachtwagen in het spel is. Dit komt uiteraard door de enorme dode hoek waar vrachtwagenchauffeurs mee te maken hebben, en het onzorgvuldige gedrag van andere weggebruikers, zoals fietsers of voetgangers. Zonde om het mooie beroep als vrachtwagenchauffeur op deze manier minder leuk te laten zijn!

Het is mogelijk om het rijden in een vrachtwagen veiliger te maken. Tegenwoordig zijn er namelijk tal van verschillende soorten achteruitrijcamera’s die kunnen worden geïnstalleerd op een vrachtwagen. In dit artikel zal ik ingaan op de voordelen van een achteruitrijcamera vrachtwagen.

Dode hoek

Het grootste voordeel van een achteruitrijcamera voor een vrachtwagen is het verkleinen of zelfs geheel laten verdwijnen van de dode hoek. Dit is misschien wel het gevaarlijkste aspect van het besturen van een vrachtwagen. Fietsers en voetgangers verdwijnen al gauw in de dode hoek, waardoor een aanrijding maar al te vaak onvermijdelijk is. Door een achteruitrijcamera op je vrachtwagen te installeren, creëer je meer zicht. Hierdoor zullen de fietsers en voetgangers wél te zien zijn en zullen ongevallen aanzienlijk minder vaak voorkomen.

Efficiëntie

Een tweede voordeel is de beperking van schade. Doordat je bijvoorbeeld bij het inparkeren sterk wordt geholpen door je achteruitrijcamera, zal je minder snel een paaltje of een muur raken. Dit is uiteraard erg efficiënt. Naast de beperking van schade zullen ook andere manoeuvres in het verkeer makkelijker zijn bij het gebruik van een achteruitrijcamera. Denk aan achteruitrijden, korte bochten maken en wegrijden in lastige situaties. Door een achteruitrijcamera te installeren op je vrachtwagen, zullen al deze manoeuvres sneller gaan, waardoor je je werk efficiënter kan uitvoeren.

Wettelijke vereisten

Ook wanneer er eventueel wettelijke vereisten of voorschriften van toepassing zijn op je vrachtwagen, zal een achteruitrijcamera ervoor zorgen dat hieraan wordt voldaan. Indien dit van toepassing is bij jouw werk, is de installatie van een achteruitrijcamera op je vrachtwagen uiteraard uiterst belangrijk.

Weloverwogen keuze

Wil je nu een achteruitrijcamera set kopen, zorg er dan wel voor dat je alle mogelijke opties inventariseert en rekening houdt met het type vrachtwagen en je werkomstandigheden. Er zijn vele verschillende soorten achteruitrijcamera’s. Vraag een specialist om advies en kies samen de best mogelijke optie. 

Kortom, een achteruitrijcamera voor vrachtwagens is zeer efficiënt, aangezien het zorgt voor minder schade en de mogelijkheid om je werk zo snel mogelijk uit te voeren. Daarnaast wordt de dode hoek verkleind, waardoor de kans op een aanrijding nihil is. Wacht dus niet langer en koop een achteruitrijcamera!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *